Nyheter

Humlefestival 2018

Vi arbetar redan för högtryck inför festivalen i augusti och har redan bokat en mängd intressanta artister. Ännu finns det en del luft i programmet sa om du eller nån du känner vill uppträda så kontakta oss gärna så snabbt som möjligt. Du har naturligtvis också möjlighet att komma med och planera festivalen eller vara med och praktiskt ställa den i ordning i augusti. Det finns massor med intressanta uppgifter som säkert intresserar just dig! Vi ser fram emot att höra av er!

Vi behöver dina minnen!

2020 är det 40 år sedan den första Humlefestivalen arrangerades, då under namnet Humlerock. Av denna anledning har vi beslutat oss för att skriva en historik över alla dessa år. För detta behöver vi er hjälp.

Vi har listat alla band, workshopsdragare, etc. som vi kommer ihåg, men vet att det finns luckor framförallt gällande workshopsdragarna, men kanske ocksa i övrigt. Listan hittar ni här. Längre ner på sidan hittar ni en kommentarsruta där ni kan kommentera och komplettera listan.

Om ni vill kan ni också redan nu maila in foton och anekdoter från de olika åren till info@humlefestival.fi. Märk fotona så specifikt som möjligt (namn på personer, årtal, etc.) och indikera att vi har rätt att fritt använda fotona och texten i historiken. Vi planerar att ge ut historiken inom cirka 2 år, så kortsiktigt är det viktigaste att vi får listan på uppträdande komplett. Det skall bli så spännande! Tack redan nu för er hjälp!

Tack!

Från arrangörernas sida vill vi tacka alla medverkande, och även just dig för att just du kom och gjorde festivalen så härlig! Skicka gärna feedback till info@humlefestival.fi. Vad var bra? Vad kunde förbättras? Och berätta gärna om du vill vara med och förverkliga nästa års festival!

Talking Heads med Lina Teir och Tomas Knuts

Talking Heads, den årligen återkommande paneldiskussionen om intressanta och aktuella teman, bjuder i år in till ett samtal om vad vi kan göra när något behöver göras. I panelen Tomas Knuts, stadssekreterare i Nykarleby och spelare i Munsala United och Lina Teir, påverkare, sommarpratare i Yle Vega. Samtalet leds av Ann-Lois Edström under lördag eftermiddag kl 15.00.

Workshops

Låtskrivning, afrikanska trummor, hennatatueringar och cirkus! Vilken workshop intresserar dig? Alla workshops infaller kl 14 på lördagen.

Låtskrivning med Jenny Wahlström

En låtskrivarworkshop tillsammans med Jenny Wahlström från ”A Treehouse Wait” och som riktar sig till alla som intresserar sig för att skriva egna låtar står på programmet lördag eftermiddag. Låtskrivarprocessen diskuteras interaktivt och här finns mycket spännande att hämta för både allmänt intresserade och låtskrivarrävar.

Afrikanska trummor

Kom och testa på att trumma djembe! Trumworkshop med afrikanska trummor ledd av Francis Oyeyiola från föreningen Kpanlogo Yede i Vasa. Just nu leder han också projektet 13 Studios i Österbotten som genom genom musik och dans strävar till att öka förståelse, tolerans och gemenskap mellan olika kulturer. Vi kan garantera att det blir en upplevelse du aldrig varit med om tidigare. Feel the rhytm!

Hennatatueringar

Undrar du hur hennakonstnärer bär sig åt för att skapa de vackra mönstren? På årets Humlefestival har du en chans att lära dig göra egna hennatatueringar på Anna Hambergs workshop. Vackert och meditativt!

Cirkuskalaset

Cirkuskalaset är en workshop för alla åldrar där vi får sätta våra balans-, akrobaktik-, och koncentationsförmågor på prov i en lättsam och rolig miljö.

Boka redan nu in lördag eftermiddag 12.8 för en härlig aktivitet för hela familjen på bildsköna Hummelholmen i Monäs.

Flea Market

Kom med och bidra till festivalens Flea Market, ett unikt loppis med bazaarkänsla! Sälj bort dina gamla saker och plagg och fynda nya favoriter.
5 anledningar till att sälja på årets Flea Market:

  • Du rensar ditt hem på saker någon annan kan älska
  • Du bidrar till en bättre miljö #ekologiskttänkande
  • Du bidrar till en bättre och mysigare miljö på festivalen
  • Du kan förtjäna lite extra pengar
  • Du får försäljningsplats helt gratis!

Bord kommer att finnas på plats, likaså klädställningar, men galgar och sakerna du säljer får du ta med själv. Lopptorget startar kl 13 på lördag 12.8.  Hoppas just DU vill sälja på årets Flea Market!

Skicka din anmälan till annakajsa.edstrom@gmail.com

Boka festivalpaket!

Det bästa, och även förmånligaste sättet att uppleva Humlefestivalen är att bo på området! Festivalpaketet inkluderar inträde, boende och mat för hela helgen, och du kan boka det här.

En världspremiär på Humle

Den välkända Vasagitarristen Jan ”Jacke” Jacobson som i det närmaste spelat med alla i Österbotten under de senaste 35 åren, kommer äntligen att spela sina egna låtar live. En världspremiär på Humle alltså! Jacke har under det gångna året omarbetat en del av sina gamla analoga inspelningar. Här har han jobbat tillsammans med sin son Sebastian Jacobson, även han en artist och musikproducent av rang. Jacke spelar på lördag kväll, 12.8. Ett unikt tillfälle som man absolut inte skall missa.

Foto: Christine Bonn

Film på festivalen!

Filmskaparen Jukka Rajala-Granstubb från Konstverkstaden Malakta bidrar till filmutbudet på Humlefestival 2017! Jukka är en mångsidig filmskapare och rör sig allt från dokumentärer, kortfilmer, musikvideor, barnprogram till dansfilmer.

A Treehouse Wait kommer till Humle!

A treehouse wait är ett Stockholmsbaserat band, centrerat kring
låtskrivaren och sångerskan Jenny Wahlström. Musiken kan ibland
förklaras som indieakustisk pop med starka melodier och har en
önskan att få lyssnaren att förundras över det vackra och det stora i
livet. I augusti kliver bandet upp på Humlefestivalens scen!

 

Sofia Jern skildrar livet på gatan

Fotografen Sofia Jern från Vasa vann 2016 den internationella fototävlingen Student Focus med sin fotoserie Glue Boys, om gatubarn i Kitale, Kenya. Fotoserien ställs ut under Humlefestivalen.

Läs mer om Sofia här!

Micke Allén till Humlefestivalen

Nu är det äntligen dags! Humlefestivalen 2017 börjar ta form och vi kommer att steg för steg släppa namn på artister och konstnärer som kommer att delta. Den första artisten vi har glädjen och äran att presentera är ingen mindre än Micke Allén. Micke har varit aktiv i tiotals år, men i fjol, ivrigt påhejad av Tomas Andersson Wij, släppte han äntligen sitt första album.

Mickes musik är både melankolisk och svängig och hans texter är genomtänkta, mänskliga och ärliga. En unik artist helt enkelt och som grädde på moset har han sina rötter i den finländska myllan! Han kommer till Humle tillsammans med monsterbasisten Sven Lindvall och spelar på lördag kväll, 12.8.

Humlefestival 2017

Välkommen till vår nya adress, humlefestival.fi! Från och med mycket snart är det här du kommer att hitta information om den kommande festivalen som ordnas 11-13 augusti. Har du några tankar, funderingar, tips eller önskemål, ta kontakt genom vår nya email info@humlefestival.fi! Vi hörs!

Stöd Humlefestivalen – bli Humlefadder!

Humlefestival 2017 planeras för fullt och nu är datumet spikat: 11-13 augusti! Så boka in det i era kalendrar redan nu!

Festivalen arrangeras av ett gäng frivilligarbetare som jobbar gratis, vilket möjliggör att vi kan hålla låga biljettpriser. Men för att kunna göra en ännu bättre festival och framför allt förenkla det praktiska arrangemanget behöver vi också göra en del investeringar i infrastruktur som kan användas på festivaler och events i åratal framöver. Därför vill vi bjuda in dig som har finansiell möljlighet att understöda Humlefestivalen ekonomiskt att bli Humlefadder och stöda en konkret investering. Läs mer här!