”Högklassig skandinavisk electronica i en snygg inramning”

Joel Gabrielsson, musiker och konstnär från Uppsala, SWE. Joel är utbildad inom scenkonst och nutida dans men har haft musiken som ständig följeslagare. Han har bl.a. jobbat med ljuddesign för teatrar och performativa sällskap, men även producerat och släppt egna album i olika format.

Joel har en internationell bakgrund – han växte upp i Singapore, studerade vid the School of Movement and Performance i Outokumpu och flyttade till Ukraina 2009. Det var under denna tid hans intresse för att skriva musik började ta en mer framträdande roll. Speciellt intresserad var han av elektroakustisk och ambient musik och började experimentera med ljud, texturer och elektronik i sin studio. Under senaste åren har han varit frontfigur i drone-popbandet Toys in the Well, vilka har turnerat runt i Europa och släppt en kritikerrosad EP. Efter att ha flyttat tillbaka till Sverige, in i en liten stuga på landet, började Joel utveckla ett nytt solo inspelningsprojekt. Resultatet blev Flyinglow.

Soundet kan beskrivas som suggestiv elektronisk musik, som växer i styrka tillsammans med sången med influenser från bl.a. The Knife and Little Dragon. Joel har skrivit låtarna, spelat in och producerat allt på egen hand. En process som gett honom kreativt utrymme att utveckla ljudet i den riktning som han själv velat och fått tid för att finna mening i låtarna, en självreflekterande resa där han brottats med existentiella frågor. Resultatet är en stark, komplex, men lättabsorberad skandinavisk electronica, vilken för första gången någonsin presenteras för en finländsk publik!

Till Humlefestivalen kommer Flyinglow med band. Bandet består av Joel Gabrielsson (sång, synth), Johan Sundqvist (drumpads), Klas Petterson (synthbas) och Johan Lager (gitarr). Får absolut inte missas!