Petteri Sariola är en gitarrvirtuos som är känd för sina intensiva konserter, personliga låtar och sitt perkussiva sätt att spela gitarr. Han började spela gitarr som 7-åring, men efter flera försök med dysfunktionella band utvecklade han sin egen stil som kombinerar ett fantastiskt gitarrspel med att sjunga hjärtat ur kroppen. Inga loops, inga bakgrundstracks, bara live. Petteri har släppt 4 soloalbum, gett nästan 1000 konserter över hela världen och fascinerat miljontals lyssnare på Youtube.

Hans senaste album ”Resolution” slutför ett projekt som pågått i 10 år med en trilogi av album med orginalmusik. Albumet har fått en fantastisk respons av såväl allmänheten som kritiker och albumet har blivit satt på flera listor över de 10 bästa albumen som släpptes internationellt under 2017.

Petteri har fått Nokia Young Talent stipendiet, Helsinki Funk Awards hederspris, blivit utsedd till City Magazines ”årets gitarrist”, tillägnades en huvudartikel i tidningen ”Akustik Gitarre”, den största tidningen kring akusitisk gitarr i Europa och lyftes nyligen fram i en stor intervju i den internationellt kända tidningen Guitar Player Magazine.

Missa inte denna gitarrextravaganza som inte kommer att lämna någon oberörd!