I år erbjuder vi två olika ledda workshops under lördagseftermiddagen. Dessutom finns olika sorters aktiviteter tillgängliga både inomhus och utomhus: frisbee/KanJam, slackline, brädspel och legohörna.

Estradpoesi med Louise Nygård och Johanna Kronqvist

En workshop som vill uppmärksamma estradpoesin och dess potential. Kärnan är framförd poesi med fokus på processen. Verkstadens syfte är att ge verktyg för skrivande, uppläsning och framträdande. Estradpoesi möjliggör kreativt språkbruk, flerstämmighet och ett personligt uttryck.

På lördag kl. 13-14.30 har du möjlighet att kliva in i ordens värld. Läs mer om Johanna och Louise.

Dansens neurovetenskap med dansaren och hjärnforskaren Hanna Poikonen

Hanna Poikonen

Hanna Poikonen har utvecklat ett rörelsekoncept, WiseMotion, vilket kombinerar dans och neurovetenskap på ett unikt sätt. Detta är en metod som genom rörelse och neurovetenskap förbättrar fysiska förmågor, självmedvetenhet och sociala kopplingar. Workshopen är baserad på guidad improvisation, neurovetenskapliga förklaringar av upplevelsen och gruppsamtal.

”Studier både av att alstra musik och av rörelser visar hur två människors hjärnor under pågående samarbete liksom ställer in sig på samma frekvens.”

– Hanna Poikonen

På lördag 3.8.2019 har vi möjlighet att ta del av Hannas forskning om dansens neurovetenskap. Ingen erfarenhet av dans krävs för att delta i workshopen.

Kl 14.30 Föredrag, dansens neurovetenskap
Kl 15.30 Dansworkshop, Wisemotion


Categories: Nyhetsarkiv