Hanna Poikonen, dansare och hjärnforskare.

Hanna är uppvuxen i Finland men numera bosatt i Barcelona. Hon har även bott i Australien, Schweiz, Singapore och Costa Rica dit vetenskapen och dansen fört henne.

Allt sedan tidiga tonåren har Hanna har haft ett intresse för både vetenskap och dans. Hennes danskarriär fick sin början i de urbana dansstilarna som locking, break dance och jazzdans, vilka i sin tur ledde henne till modern dans. Hon har tränats bl.a. av Guillermo Weickert, Julien Hamilton, Sam Coren, Rakesh Sukesh, Tero Saarinen Company och Francisco Córdova Azuela.

Hanna har en magisterexamen i biomedicinsk forskning, konstteori och interkulturell kommunikation från Aalto Universitetet, Helsingfors. En betydande del av magisterprogrammet var studier i neurovetenskap i Zürich. Hon har även studerat konstterapi i Barcelona och arbetat som teknisk medarbetare för hjärnforskning och lärande i Zürich (2008-2013). 2018 disputerade hon med sin doktorsavhandling ”Dance on cortex – ERPs and Phase Synchrony in dancers and musicians during a contemporary dance piece” (enheten för kognitiv hjärnforskning, Medicinska fakulteten, Helsingfors universitet).

Hanna har utvecklat ett rörelsekoncept, WiseMotion, vilken kombinerar dans och neurovetenskap på ett unikt sätt. Detta är en metod som genom rörelse och neurovetenskap förbättrar fysiska förmågor, självmedvetenhet och sociala kopplingar. Workshopen är baserad på guidad improvisation, neurovetenskapliga förklaringar av upplevelsen och gruppsamtal.

På lördag har vi möjlighet att ta del av Hannas forskning och erfarenheter. Hon kommer både att berätta om sin forskning men även dra en Wisemotion-workshop. Ingen erfarenhet av dans krävs för att delta i workshopen.

”Studier både av att alstra musik och av rörelser visar hur två människors hjärnor under pågående samarbete liksom ställer in sig på samma frekvens.” Hanna Poikonen

http://wisemotionco.com