Lettering Workshop är en inspirerande, rolig och kreativ workshop där du får tips och tricks för hur du kan rita dekorativa bokstäver och ord. Du kanske vill skapa egen letteringdesign till vykort eller posters, rita en egen logotyp eller få inspiration till dina layouts i bullet journal. Lettering är lätt att ha som friditdsaktivitet eftersom du bara behöver en pennstump och en papperslapp för att börja! Under denna workshop lär vi oss om skelettbokstäver, blockbokstäver, skript med kalligrafieffekt och mera!

Sofie Björkgren-Näse är självlärd lettering artist, eller bokstavsillustratör som hon kallar sig själv på svenska. Hon grundade sitt företag Fia Lotta Jansson Design år 2012 och har sedan dess skapat bokstavsillustrationer för bl.a. Levi’s Nordic, Granit, Englunds kaffefabrik, Svenska Kulturfonden, Pikkukala, Scandinavian Airlines m.fl.
Sofie anser att kreativitet är till för att delas och har sedan 2014 hållit workshops för både privatpersoner men även med företag som H&M, Personlig Almanacka, iZettle, Moomin Characters och Google