Steph MacLeod, Skottland, är en gitarrvirtuos med en fantastisk röst och med en historia som berör. Han var en lovande gitarrist redan i sin ungdom, men alkohol- och drogproblem gjorde att han i tonåren levde som hemlös på Edinburghs gator. Via en kristen hjälporganisation kom han till slut ut ur drogspiralen och är idag helt ren.

Stephs tacksamhet över det nya livet tar sig uttryck i hans musik – ingen missionering, men medkänsla och ärlighet live. Sommaren 2006 spelade Steph in sex låtar i en studio och laddade upp låtarna på MySpace. Reaktionerna på låtar som ”Alcoholic Anonymous” och ”Man in the cold” var överväldigande och många lyssnare kunde känna igen sig i sångerna. Med hjälp från vänner och medstuderande kunde Steph spela in ytterligare låtar vilket har gett honom spelningar i hela Storbritannien, på stora festivaler så som ”The Retrofest”, The Belladrum Festival”, ”The Wizard Festival” och ”The Spratton Folk Festival”.

Under de senaste åren har Steph turnernat i hela världen, framförallt i Mellaneuropa och i USA. Hans spelningar går under huden och lämnar ingen oberörd. Steph Macleod för första gången i Finland på Humlefestivalens scen.