Humlefestivalen är en alternativ, kreativ och drogfri konst- och musikfestival som har ordnats sedan 1980. Festivalen grundades ursprungligen för att lokala kristna rockband ville skapa speltillfällen för sig själva, men har under åren vuxit till en bred och öppen kulturfestival där alla kan känna sig hemma oberoende av bakgrund. Årets festival ordnas 6-7 augusti på samma ställe som alltid: baptisternas lägerområde på natursköna Hummelholmen i Monäs. Den är en festival för alla sinnen och åldrar och organiseras av ett gäng frivilliga.

Festivalprogrammet är fräscht, livsbejakande, sällan förutsägbart och baseras på musik, konst, workshops, hemlagad mat och möjlighet till interaktion. Festivalens relativa litenhet skapar också en intimitet som gör konst- och musikupplevelsen personlig och intensiv.

Vårt mål är att skapa en plattform där vi villkorslöst kan mötas oberoende av bakgrund, hudfärg, religion, kön osv. Vi är övertygade om att dessa möten bygger broar människor emellan, ökar vår förståelse för varandra och på så sätt gör vår värld lite vackrare. Programmet är ramen och din närvaro är vad som behövs för att skapa helhetsbilden.

Varmt välkommen på Humlefestival!